paykasa
logo

LASTİKLERİN DEPOLANMASI

Lastikler kapalı ortamlarda depolanmalı, güneş ışığı, elektrik motorları gibi ozon yaratıcı ortamlardan uzak tutulmalı, kimyasal maddelerin temasından ve nemden korumalı, üzerlerine yük gelmeyecek şekilde, yerden teması kesilerek dik olarak depolanmalıdır.

 

LASTİKLERİN JANTA TAKILMASI/SÖKÜLMESİ

Aracın kullanım kitabında belirtilen ölçülerde jant, dış ve iç lastik kolon kullanınız. Jantın temizliğinden emin olunuz. Yeni lastiklerde tipine göre yeni iç lastik, kolon ve tubeless subap kullanınız. Dış lastik içinin temiz olmasına dikkat ediniz. Lastik montajını uygun makinalarda ve uzman kişilere yaptırınız. Janta takılan lastiği iyi merkezleyiniz, topuklara ve janta özel kaydırıcı solüsyon sürünüz. Kesinlikle deterjan, yağ ve silikon gibi maddeler kullanmayınız. Subap ve kapağının temiz ve yeni olmasına dikkat ediniz. Lastiğin gerekli emniyet önlemini aldıktan sonra kuru hava ile kullanım klavuzundaki değerlere uygun şişiriniz. (Emniyet açısından şişirme kafesi kullanılmalıdır.)

LASTİK KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Lastik Hava Basıncı:

Kataloglarda belirtilen değerler dışında kullanılan basınçlar lastik ömrünün kısalmasına sebep olur. Lastiklerin havası, soğuk iken onbeş günde bir sağlam bir hava saati ile kontrol edilmelidir.

Aşırı Yükleme :

Araç kataloğunda belirtilen yük değerleri aşılmamalıdır. Mekanik Düzen: araç ve lastik üreticilerinin tavsiyelerine göre,ön düzen, balans ve fren ayaraları kontrol edilmelidir.

Kötü Yol Şartları ve Hatalı Kullanım :

Ani fren, kasis ve çukurlar lastiğe zarar verir.

Lastiği Değiştirme :

Lastiklerin aynı ebat olmasına dikkat ediniz. Yeni ile kullanılmı lastiği eşleştirmeyiniz. Kış tipi lastikleri, kış mevsimi dışında kullanmayınız. Lastiklerin diş derinlikleri emniyet sınırına gelince güvenlik açısında kullanmayınız. Eskimiş lastiğinizi yenisi ile değiştiriniz.